Вы тут

Усё, што трэба для аліўе


Калі збіраемся зімой рабіць аліўе, то бяжым у краму купляць зялёны гарошак, адкрываем вялікі слоік з агуркамі. А можна ў адным літровым слоічку нарыхтаваць і агуркі і гарошак.


Спатрэбіцца на літровы слоік: агуркі, гарошак. Марынад: вада — 350 г; соль — 1 ст. л.; цукар — 2 ст. л.; воцат 9 % — 1 ст. л.; часнок — 2 зубкі невялікія; парасон кропу; лаўровы лісток, 10 гарошын чорнага перцу, 2 гарошыны духмянага перцу.

Агуркі замачыце на 3-4 гадзіны ў халоднай вадзе, затым добра прамыйце. Зялёны гарошак адварыце ў вадзе 15—20 хвілін. Напоўніце агуркамі і гарошкам літровы слоік, на дно якога кіньце часнок і кроп. Заліце кіпнем. Дайце пастаяць 5 хвілін, затым зліце ваду. Яшчэ раз заліце кіпнем і зноў пакіньце на 5 хвілін. Зліце ваду ў каструлю, дадайце соль, цукар, воцат, спецыі, давядзіце да кіпення. Заліце агуркі з гарошкам і закатайце. Перавярніце слоік і ўхутайце ў коўдру. Хай стаяць да поўнага астуджэння.

  • Дадавайце ў салаты буйную павараную соль. Гэта палепшыць смак стравы і зробіць яе больш карыснай для здароўя.
  • Саліце салаты ў самы апошні момант перад падачай. Салата са свежай агародніны стане яшчэ смачнейшай, калі дадаць у яе дробку цукру.

Выбар рэдакцыі

Грамадства

Як выхаваць даследчыка за школьнай партай?

Як выхаваць даследчыка за школьнай партай?

Чаму ўсе краіны, якія развіваюць інавацыйную эканоміку, робяць сёння стаўку на STЕM? 

Палітыка

Аляксандр Лукашэнка сустрэўся з прадстаўнікамі СМІ Расіі

Аляксандр Лукашэнка сустрэўся з прадстаўнікамі СМІ Расіі

Некалькі рэчаў сёлета адбываюцца ўпершыню.

Грамадства

Ці набудуць у гаспадароў старыя хаты?

Ці набудуць у гаспадароў старыя хаты?

Адэльскі сельскі савет, што ў Гродзенскім раёне, можна назваць брамай у Еўрасаюз.