Раю пачытаць

Вольга Пралюк, галоўны рэдактар часопіса "Родная прырода"

Вольга Пралюк, галоўны рэдактар часопіса "Родная прырода"

"У лістападзе гола ў садзе", - кажуць у народзе. Але лістападаўскі нумар часопіса "Родная прырода" атрымаўся насычаным і, спадзяёмся, цікавым...

Чытаць далей
Вольга Пралюк, галоўны рэдактар часопіса "Родная прырода"

Вольга Пралюк, галоўны рэдактар часопіса "Родная прырода"

Сёння ў нашай краіне ўспыхнуў сапраўдны "біялагічны пажар". Справа ў тым, што вяршынны караед – маленькі жук даўжынёй усяго каля 3 мм – летам гэтага года стаў сапраўдным прыродным бедствам для беларускіх хвойнікаў. Што адбываецца з дрэвамі і як пазбавіцца ад гэтага бедства,  даведалася ў спецыялістаў Вераніка Коласава (матэрыял “Сосновый диверсант”)...  

Чытаць далей
Вольга Пралюк, галоўны рэдактар часопіса "Родная прырода"

Вольга Пралюк, галоўны рэдактар часопіса "Родная прырода"

Ліпень зусім не радуе нас цяплом. Ды і дажджы з навальніцамі мы бачым усё часцей. Так, у надвор’я змяніўся характар, ён стаў нецярплівы і зменлівы, нярвовы і запальчывы... Але і гэтым летам можна ўхапіць некалькі сонечных цёплых дзянькоў, каб захаваць яго ў сэрцы і грэцца ўспамінамі...

Чытаць далей

Галоўнае

Сезон волатаў

Сезон волатаў

Якія матэрыялы падрыхтавалі для чытачоў журналісты "Роднай прыроды" ў лістападаўскім нумары часопіса?

У гасцях на “зорным” лецішчы

Мікалай Сацура: “Убачыў першы ўчастак і адразу вырашыў: бяру”

Мікалай Сацура: “Убачыў першы ўчастак і адразу вырашыў: бяру”

Музычны кіраўнік ансамбля “Сябры” сваё лецішча называе “дом лесніка”. 

Вада

Как спасти белорусские реки?

Как спасти белорусские реки?

А также избавиться от «гаражной» продукции и найти баланс между экологией и экономикой. Мнение специалистов. 

Экалогія

В лесу – порядок!

В лесу – порядок!

Минлесхоз подвел итоги добровольной акции «Чистый лес».

Галоўнае

Дзіўныя пажары запаліла восень

Дзіўныя пажары запаліла восень

Сёння ў нашай краіне ўспыхнуў сапраўдны "біялагічны пажар"...

Захапленні

Тайны «Адской кухни»

Тайны «Адской кухни»

Пожалуй, самое недооцененное место в Кении – это каньон Марафа, или, как называют его местные жители, «Адская кухня».

Нашы новыя кнігі